12 tips om duiven op natuurlijke wijze weg te jagen

Hoewel er een wet tegen is, voeren veel stadsbewoners duiven en geven ze hen een goede reden om naar de stad te komen met de overlast die ze met zich meebrengen. Soms worden ze onopzettelijk gevoed door etensresten op een buitentafel te laten liggen of door de compostbak op het terras te vergeten. Duiven kunnen ziekten overbrengen en hun uitwerpselen zijn zeer agressief. Op een terras kan hun aanwezigheid al snel in een nachtmerrie veranderen, omdat ze zich in groepen verzamelen en veel schade aanrichten.

Als u dagelijks met duiven te maken hebt, zijn hier 12 tips om van ze af te komen zonder hun gezondheid te schaden

duiven verjagen

Ultrasone dozen

Deze dozen worden aan de voorkant van het huis bevestigd of aan het balkon. Zij zenden geluiden uit die duiven sterk storen en ontmoedigen om in de buurt te blijven. Menselijke oren kunnen deze geluiden niet waarnemen. Er zij echter op gewezen dat zij alle vogels wegjagen, zelfs de meest vriendelijke vogels die wij in de winter graag voeren en wier gezelschap een genoegen is, vooral in de stad.

Vogelverschrikker ballonnen

Dit zijn grote ballonnen met een diameter van ongeveer 40 cm, die heel gemakkelijk op een terras, voor een raam of op een balkon kunnen worden geplaatst. Deze ballonnen zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van enorme ogen die duiven afschrikken. Je hoeft er niet veel van te plaatsen, je hoeft alleen maar de juiste plaats te kiezen waar de duiven graag komen.

Strakke draden

Dit is een eenvoudige, doeltreffende truc die het voordeel heeft dat uw gevel niet wordt vervormd en dat hij er eerder decoratief uitziet. Het principe bestaat erin metalen draden te spannen op de reling van uw ramen, op uw balkon of op elk ander oppervlak waar duiven de neiging hebben te landen. Het idee is gewoon om te voorkomen dat duiven op uw eigendom landen.

Afwerende spray op azijnbasis

Duiven haten bepaalde geuren, zoals mottenballen of witte azijn. Om een afweermiddel met dit laatste te bereiden, meng je gewoon gelijke hoeveelheden azijn en water. Vervolgens kunt u 10 druppels eucalyptus etherische olie toevoegen en het mengsel in een spuitfles doen. Deze truc werkt heel goed, op voorwaarde dat u de behandeling regelmatig herhaalt op balustrades, vensterbanken, het terras, enz.

De windmolen

Als u kinderen hebt of zelf nog kind bent, kunt u kleurige windmolens gebruiken, die zeer doeltreffend zijn om duiven af te schrikken. Ze werken als een vogelverschrikker door met de kracht van de wind mee te draaien. Duiven, net als andere ongewenste vogels, vrezen ze en blijven uit hun buurt. Ze fleuren ook uw balkon of ramen op en vertellen u in één oogopslag of het buiten waait.

Kruiden

Wij vinden ze lekker, maar duiven haten ze. Wanneer zij kerrie, kaneel of peper ruiken, reageren zij onmiddellijk en beseffen zij snel dat zij zich niet met deze sterk ruikende poeders zullen kunnen voeden. Niet alleen zullen zij niet proberen ze op te eten, maar zij zullen ook proberen uit hun buurt te blijven.

Reflecterende oppervlakken

cds aan boom

CD's die aan fruitbomen hangen staan bekend als effectief en deze truc werkt ook om duiven af te schrikken om op een balkon te landen. Hang ze gewoon op om de duiven te desoriënteren door de weerkaatsing van de zon. Aangezien de CD's met de luchtstromingen meebewegen, zullen de vogels nog meer worden gestoord door hun aanwezigheid.

Aluminium

Duiven hebben er geen moeite mee om op lood te landen (op eigen risico), maar ze haten aluminium. Ze houden niet van de glans, noch van het geluid dat verschillende kleine stukjes aluminium maken als ze tegen elkaar botsen. Hoewel deze tip zeer doeltreffend is, kunt u hem het beste uit de buurt van een woon- of slaapkamer gebruiken om het lawaai te vermijden dat hij kan veroorzaken.

Plexiglas

Duiven hebben fijne, scherpe klauwen en kunnen niet landen op zeer gladde oppervlakken. Daarom kunt u plexiglas strips aanbrengen op de leuningen van uw balkon en op plaatsen waar ze regelmatig neerstrijken (een laag muurtje, een vensterbank, enz.).

De synthetische valk

U vindt dit lokaas in tuincentra en gespecialiseerde winkels. Hoewel deze optie betaalbaar is, lijkt zij een van de meest doeltreffende. Duiven nemen deze bedreiging zeer ernstig, als onderdeel van hun overlevingsinstinct, en zullen wegvluchten van deze pseudo-predator zonder om hulp te vragen. Er zijn verschillende soorten vogelverschrikkers, waarvan sommige vast zijn en andere worden opgehangen aan een draaiende haak om er nog realistischer uit te zien.

Metalen spikes

metalen spikes

Op het eerste gezicht lijkt deze methode barbaars, omdat je zou kunnen denken dat duiven hun pasta zullen beschadigen en zichzelf zullen verwonden door erop te landen. Er moet echter geen rekening worden gehouden met de natuurlijke intelligentie van deze vogels, want zij zullen onmiddellijk denken dat dit niet praktisch voor hen is. Er zijn in de handel verkrijgbare spikes op plastic steunen die u op plaatsen kunt steken waar duiven vaak neerstrijken, om ze af te schrikken.

Het geurende t-shirt

Voor duiven betekent je geur dat je er bent. Dus ze zullen niet riskeren te landen op een plaats waar jij bent. Door een door u gedragen t-shirt op uw balkon te hangen, geeft u ze een signaal dat u in de buurt bent en zullen ze rustigere plekjes opzoeken om te koeren.

Tot u doet wat sommige stadhuizen aan zee hebben moeten doen, namelijk drones gebruiken om de duiven weg te jagen, bent u gewapend met een aantal tips om ze uit uw cocon te houden.

Bron: agriworld.nl